Politie waarschuwt voor auto-inbrekers

donderdag 19 maart 2015

Alkmaar - In de nacht van woensdag op donderdag zijn auto-eigenaren in Alkmaar en omgeving het slachtoffer geworden van diefstal. De daders hadden het vooral voorzien op navigatiesystemen.

Daarnaast werd uit een bestelbusje gereedschap ontvreemd. In alle gevallenslaagden de autodieven erin bij de spullen te komen dooreen autoruit tevernielen. De autoinbraken vonden onder andere op de Uitenboschstraat, deSpilstraat en de Bernard Zweersstraat plaats.

De politie waarschuwt bezitters van personenauto?s en bestelbusjes geen durespullen in hun voertuig achter te laten en alert te zijn op auto-inbrekers.

Meld verdacht gedrag

Ziet u mensen in de wijk die daar niet horen en/of zich vreemd gedragen?Vertrouwt u het niet? Bel bij verdachte omstandigheden altijd 112. Veel van deheterdaad aanhoudingen die de politie doet, is na 1-1-2 meldingen vanbuurtbewoners.

Doordat buurtbewoners alert zijn in de wijk en verdacht gedrag melden bij depolitie wordt de pakkans van autodieven en andere criminelen vergroot. Bewonersweten vaak zelf het beste wat ?normaal? gedrag is in hun buurt.

Als u bijvoorbeeld iemand bij huizen naar binnen ziet kijken of bij auto?s zietrondhangen. Weglopen en weer terugkomen, een rondje om het huis maken ofvoertuigen observeren.

Wat wil de politie weten?

Belangrijke zaken om door te geven aan de politie zijn: geschatte leeftijd,lengte, postuur, haarkleur en kapsel, bijzondere of opvallende kenmerken zoalseen tatoeage, kleding, vervoersmiddel (merk, model, type, kleur en kenteken), ofiemand alleen is of met anderen, of iemand een voorwerp bij zich heeft.

Voorkom auto-inbraak

Maatregelen die u zelf kunt nemen om een auto-inbraak te voorkomen zijn:

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Groet | 112 alarmeringen Groet | Goedkoop Tanken in Groet | Supermarkten in Groet | Weerbericht Groet